Föreningen Latinamerikanska Rötter (Asociación Raíces Latinoamericanas, ARLA)

Ett utav våra mest betydelsefulla aktiviteter under 2017 var att fira föreningens årsdag. Årsdagen firades under en lördag den 21 oktober i Sofielund Folkets Hus, Malmö. Våra inbjudna gäster som närvarade under denna dag kom från den latinamerikanska samhället i Malmö, Lund och Växjö. 

Aktiviteten kom igång under timmarna på eftermiddagen med en riklig publik från olika nationaliteter. När chansen gavs så bjöd publiken på mängder med applåder för att ta emot de olika lokala artisterna och inbjudna personer. På scen presenterades kulturella danser och musikaliska grupper som sjöng och spelade musik för att lyssna på och även för att dansa.

Under tiden som publiken blickade upp mot scen så njöt många andra av den bolivianska gastronomin som serverades. Uppriktigt sagt så blev det en väldig fin aktivitet där man delade glädje sinsemellan föräldrar, barn och unga från andra kulturella organisationer. 

ARLAs årsdag blev ett av våra mest värdefulla aktivitet från 2017. Ännu en gång blir vi oerhört tacksamma över alla som på ett eller annat sätt bidrog med sitt stöd för att fira vår årsdag som förening. I synnerhet så vill vi i ledningen rikta ett stort tack till Sofielund Folkets Hus som har tagit emot oss i många år för att utöva och visa upp vår kultur. 

Andra aktiviteter

Under 2017 fick vi ta del av många kulturella och sociala aktiviteter, ett kort utdrag av dessa är Hammarkullefestivalen, aktivitet i Lund, Köpenhamn och Festival Latino. Under augusti månad, med initiativ från Sofielund Folkets Hus, så fick vi möjligheten att ta oss ut en bit från Malmö för att övernatta i tre nätter i Finnhult, Höör. Att kunna ge oss iväg och få komma ut tillsammans tror vi är väldigt viktigt ur vår synvinkel för den sociala aspekten. För det första så förenar det oss mer och för det andra så njuter vi av landskapet, vädret, naturen och av maten som vi gemensamt lagar ihop.

Från vår sida vill vi slutligen påminna er att ARLA är en ideell förening, utan vinning, det enda vi söker är att kunna dela med oss av vår bolivianska kultur med alla andra.